En stressad husägare

Jag hade så gärna gjort om vårt vardagsrum i huset. Det ligger en
gammal heltäckningsmatta på golvet och gudarna vet vilka snuskigheter som har bosatt sig i den. Tapeterna är fina men gör hela rummet lite schizofrent.
Problemet är att det inte är  ”bara till  att  tapetsera om och riva ut mattan”.
Golvet sviktar lite och river man bort mattan skall man nog fortsätat riva. Bort med skivorna under mattan, bort med orginalgiolvet som nog ligger under skivan och då är vi troligtvis nere på grunden av huset. Å är man där nere, ja då ska man nog passa på att gjuta en platta. Å ska man gjuta en platta ja då ska man ju gjuta i hela bottenvåningen. Hela bottenvåningen som består av kök, vardagsrum, hall och toalett. Kul !

Tar man tag i tapenten borde man också ta tag i all el som är dragen i vardagsrummet. I dag ligger alla ledningar under tapeten, elledningarna från vardagsrummet fortsätter in i köket och in i ena hallen, där de också är övertapetserad. Ja ni förstår ju var det slutar…
Sånt här stressar mig. Visst, vi visste att vi köpte att gammalt hus och visst fick vi det till ett bra pris men ändå. Det är först när man börjar syna saker lite närmare som man börjar förstå omfattningen av vad man måste göra. Man förstår också vilken tid det kommer att ta och vad det kommer att kosta.
Det är det som stressar mig. Tiden och pengarna.

image

 

Annons
En stressad husägare