Begränsningar

Jag har aldrig varit stark i benen. Jag har aldrig varit stark överhuvudtaget men kommit en bit på vägen. Nu är jag nere på 6 repetitioner i varje set och nu ska det vara ganska tungt. Det är tungt men jag kör inte så tungt som jag kan. Jag fegar ur helt enkelt. I dag var det ben. Jag har övergett knäböj för benpress. Benpress är en övning där jag aldrig tar i ordentligt. Jag är rätt för att inte orka trycka upp vikterna och få dit spärren för släden så jag kör ganska försiktigt. I dag la jag på 60 kg och körde mina 6 reps. Gick bra. Min norrländska kollega står bredvid och börjar tjata om hur jag nog klarar mera. -25 kg till säger han -det klarar du. Ok säger jag och han går fram och lyfter på en 25 kilos vikt. Samtidigt går en yngre kille fram och lägger på ytterligare 25 kilo. 25 kg på varje sida var det tydligen som jag skulle klara. Jag gör det, jag klarar 110 kg. 2 gånger klarar jag att föra släden ner och upp.

Det försvinner lite spärrar ur huvudet när man klarar något man inte trodde var möjligt. Det är bra, mycket bra. Nästa gång kommer det vara mer än 60 kg i alla fall.

Annons
Begränsningar