Rädd för muskler

Det finns 2 olika sorters rädslor man möter på gymmet. Nummer ett är att skada sig, en väldigt befogad rädsla då man lyfter vikter och jobba mycket med knä och rygg. Den andra rädslan, möter man hos kvinnor, och den är att bli för muskulös.

I går fick jag frågan av en kvinna hur man skulle träna för att förbränna mycket och jag svarade –styrketräning, gärna hård och tung styrketräning. Muskler kostar väldigt mycket energi. Ja svarade kvinnan – men jag vill inte få så mycket muskler. Här får man verkligen bita sig i tungan för att inte svara – Lycka till med det!

Det är inte så att de kvinnor som har väldefinierade och ”stora” muskler bara bestämde sig för att styrketräna lite och så poff en morgon så var musklerna där.  Det är mer troligt att de har tränat väldigt fokuserat och målmedvetet under många år och definitivt mer än 2 pass i veckan. Förutom detta har de också stenkoll på sin kost.

I dag hade jag i alla fall 3 unga tjejer som lydigt satt och lyssnad på mina utlägg om muskler. Förhoppningsvis gick budskapet fram.

Annons
Rädd för muskler