Så himla fiffigt

Jag har köpt ett Ellbe-bord från 60-70 talet. När man typ är möbelkonstruktör kan man ju inte undgå ett bli lite upphetsad över detta lilla, till synes, enkla soffbord.

DSC_1885

Som sagt. Vid första anblicken är det bara ett vanligt soffbord från 70-talet eller där om kring. Men med detta bord kommer också 3 st inläggsskivor. DSC_1888

Man kan nämligen rotera soffborsskivan 90 grader…DSC_1889

Och sedan kan man dra isär dem och fälla upp dem till en högre nivå.DSC_1892

Om man lägger dit sina iläggsskivor så har man plötsligt ett matbord!DSC_1893

Hur sjutton man får dit den 3:de skivan har jag inte riktigt listat ut än. Men enligt instruktionen ska den gå att få dit.DSC_1895

Sedan när man har dinerat färdigt så fäller man bara ihop sitt bord igen.DSC_1896

Och så är man tillbaka till soffbordet.

Saker som är mindre fiffiga: Det är alldeles för högt för att använda som soffbord. Närmare 15 cm för högt. Sedan kan man ju undra varför jag som hitintills aldrig har haft mer än 2 middagsgäster har köpt på mig ett ännu ett potentiellt matbord.  Jag har nu 3 st. Just nu står bordet mitt i vardagsrummet och jag vet inte riktigt vad jag ska göra av det.  Ja ja små bekymmer för ett fantastiskt konstruerat bord.

Annons
Så himla fiffigt

2 reaktioner på ”Så himla fiffigt

  1. Men WOW. Blir helt stirrig i soffan. Hur kan någon ens komma upp med någonting så förträffligt? Tredje bilden när det är på väg att fällas ut eller upp eller vad man säger. Åh. Hoppas du hittar en lika perfekt användning för det.

Kommentarer är stängda.