Inget för kvinnor?

På flyget köpte jag tidningen King, ett livsstilsmagasin för män. Brukar köpa den i bland bara för att den innehåller rätt så användbara och vettiga artiklar.  Som i detta nummer där det var en artikel i ämnet -Så kör du bränslesnålt.  Är det någon som har sett en sådan artikel i ett magasin för kvinnor? Vi vill väll också köra bränslesnålt eller?  I ett annat nummer tog de upp hur man bäst investerade i konst, vin och antikviteter. Sjukt intressant men inget jag sett i en tidning för det kvinnliga könet.  Är vi reducerade till att bara läsa om viktminskning, mode och smink?  Ja ja skit samma här är bästa tipsen för att minska på bränslekostnaderna i alla fall, saxat från King.

* Planera resan hemma. Försök lägga upp en rutt med så få stopp som möjligt, undvik körsituationer och står du stilla så stäng av motorn.

*Håll jämt tempo. Bilen drar inte mindre bränsle för att du kör sakta, kör i så jämt tempo som möjligt vilket innebär inga hastiga accelerationer eller onödiga inbromsningar.

*Åk avskalat.  Minimera antalet funktioner som är i gång i bilen samtidigt. AC:n kan dra sjukt mycket soppa och takboxen eller räcken ska bort när man inte använder dem.

* Håll hastigheten. Kör aldrig fortare än 120 km/h. Både polisen, du och plånboken blir gladare.

*Växla upp. Kör på så höga växlar det bara går.  Man kan även testa att hoppa över växlar. 2:an och 4:an är många gånger överflödiga.

Annons
Inget för kvinnor?

2 reaktioner på ”Inget för kvinnor?

  1. Ingela skriver:

    Håller med både dig och artikeln, 120km/h är en väldigt bra marschfart, försöker hålla den så ofta som möjligt 😉

Kommentarer är stängda.