Norrlandsbloggen

Länge sedan jag skrev något Norrlandsrelataerat, det var ju så det började den här bloggen.

Nu har jag bott här i ungefär ett år och det är först när man  flyttar från stora skogen som man inser att vi som bor där är lite special.  Åt det bättre hållet.

Det där kunde ju bli pinsamt.

Här nere fick jag höra vuxna människor ta ordet PINSAMT  i sin mun.  Ordet pinsamt är väll framför allt  reserverat för 14åriga tjejer vars högsta önskan är att få nya föräldrar i julklapp? Att tycka någonting är pinsamt är sånt man växer i från å så börjar man skämmas i stället.  Jag blev jättebrydd när jag första gången fick höra att någon tycket något var pinsamt.  ”-Dom låter som kusinen när hon var som värst”  tänkte jag.

Det var också här nere som jag för första gången kom i närheten av corporate bullshit,  svåra ord som används av chefer och som de anställda har roligt åt.

Jag kommer säkert att komma på en massa mer men min summering blir att norrlänningar är lite rakare, lite hårdare och lite mindre ängsliga.

 

 

Annons
Norrlandsbloggen