Man gör bara inte så

I dag blev det klart. En av Sveriges mest erkända naturfotografer erkänner att han har monterat i hop sina bilder på lo och mårdhund i Mullsjö. Rent tekniskt så har han stått för landskapsbilden medan ett passande djur har hämtas från nätet. Och sim salabim med lite hjälp från Photoshop så har man ett jäkligt unikt foto.  Jag skiter fullständigt i hur synd det är, både för naturfotografen i allmänhet och för Terje i synnerliget, det är så fel.

Jag tänker bara på värdet. Om jag tar en bild, på va fan som helst, så har ju den bilden ett värde för mig. Ett ögonblick fångat med kameran. En dålig bild på mamma är så mycket mer värt än en kanonbild på något vilt djur, för mig.  Tänk att lägga ut en bild som du vet är fejk och bara hoppas på att det går vägen. Terje kan inte känna något värde alls i de bilder han publicerade, vilket straff. Hur mycket krävs det för att en fotograf ska känna att det är värt att ta risken?

Annons
Man gör bara inte så