Till Sofi

Här har du  Sofi, ett recept på bröd. Mycket gott vill jag minnas och en hel del nyttigheter i det.

Eftersom farmors handstil är så där så kommer en liten översättning.

9 dl vetemjöl

3 dl grahamsmjöl

3 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 dl solrosfrö

1dl Linfrö

1,5 dl pumpafrö

1 dl russin

1,5 dl sirap

10 dl filmjölk (lättfil)

Blanda allt och tillsätt sirap och fil, rör om till en jämn smet. 50min 175 grader

 

Annons
Till Sofi

3 reaktioner på ”Till Sofi

  1. Annika skriver:

    Tänk, jag funderade just imorse på att baka typ sånt bröd men hade inte något recept -skulla ha tittat in på din blogg! Nästa gång jag bakar ska jag testa det här.

  2. Hej. Hittade hit via Sofi. Du tar väldigt fina bilder ska du veta =). Har ganska nyss (två år) flyttat upp från Skövdetrakten och saknar slätta ganska mycket även om jag trivs i Norrland också (är ju härifrån). Jag har en liten undran över brödet här ovan, vad ska man hälla smeten i? Långpanna? Välkommen in på min sida för en liten titt. / Monica

Kommentarer är stängda.