Det där med raketer

Jag uppskattar verkligen ett bra fyverkeri. Luleå kommun bjuder sina innevånare på ett ordentligt fyverkeri vid 12 slaget vid norra hamnen varje år. Eller… bjuder och bjuder, det är väll skattebetalarnas pengar som går upp i rök men alla som tar sig dit uppskattar spektaklet.  Luleås tilltag tror jag minskar fenomenet med att skjuta hemma.

Falköping ”bjuder” nog inte sina innevånare på något fyrverkeri för här börjar man skjuta raketer vid 18 tiden.  Det yr nån raket i timmen runt husknuten och så stegras det i intensitet vid halv 12.  Hade man varit blind hade 12 slaget i Falköping kunna liknas vid en scen ur en krigsfilm, det small överallt.

Skillnaden på när en kommun eldar upp några hundra tusen på 10 minuter och på när medelsvennson bränner 3000 kr på en minut är höjd och omfång.  Svenssons raketer når knappt över hustaken men de är de väll för fulla för att märka.

Jag är så tråkig att jag tycker att det hela är ganska onödigt. Kan inte alla fyverkiripappor bara samlas på torget och rent  fysiskt stå och bränna sina 1000 lappar i stället , så får vi andra lite lugn och ro. Jag stod länge och tittade, mitt sällskap skulle jobba och drog före 12 så jag blev kvar vid fönstret. När grannhusets raketer började spridas över sankt sigfridsgatan i stället för att gå rätt upp i luften funderade jag på att ringa polisen. Jag gick och la mig i stället.

Annons
Det där med raketer

En reaktion på ”Det där med raketer

  1. Skönt på något vis att folk har lika mycket ohyfs för sig nere hos dig! Annars så sägs det ju ofta att norrlänningar är mindre civiliserade än resten av Sverige…. ANTINGEN så har nästan alla norrlänningar flyttat söderut, ELLER så ser det egentligen ganska lika ut över hela Sverige.
    Vi hade ett hyfsat fyrverkeri i stugan, men det är ju på vischan, så ingen störs av det. Lite fyrverkerier runt oss också, men husen ligger ju inte så tätt och de flesta på andra sidan sjön, så man får se andras också. En och annan stilig ballong gled också förbi.
    Allt gott!

Kommentarer är stängda.