Om Dorotea, anonymitet och internet

En liten fortsättning av mitt sena trötta inlägg om ”tyck till” på VK.

Jag är på intet sätt intresserad av politik men jag fattar ju att det är valår och då har kommunens politiker/gubbar hittat sin arena för offentlig tuppfäktning på VK.  Detta säger jag ingenting om. Vem som kan få mest rätt på 350 tecken intresserar mig inte det minsta. Dock tycker jag att det är oerhört oseriöst att föra diskussion på en internetsida där identitet på den skrivande inte kan styrkas.  Men som sagt, det är valår.

Däremot har jag problem när man som anonym skribent använder sagda sida till att sprida misstankar och missriktad information om andra människor.  Men internet har ju gjort det lätt. Det är lätt att vara elak, det är lätt att vara missunnsam, det är lätt att vara avundsjuk. Den där mindre fina människan kan få synas i sin fulla prakt på internet. Trollet kryper fram, alltid gömd bakom ett finurligt alias.  Man behöver inte ta hänsyn, man behöver inte tänka på konsekvenser av det man skriver.  Man behöver inte tänka på att man egentligen är en fegis som aldrig skulle våga stå för sin åsikt offentligt.  Eller vågar…på ett sådant här ställe KAN man ibland inte stå för sin åsikt, det blir för stora konsekvenser.  Jag ska inte kasta sten i glashus. Jag har själv smällt i väg ett mindre snällt inlägg angående Doroteahus en gång i tiden.  Har man inget konstruktivt att säga så kan man hålla käften.

Hade inte jag kunna kopplas ihop med den här bloggen hade den nog sett annorlunda ut. Jag hoppas dock att jag hade använt anonymiteten till mer humor.  Jag hade nog också kunnat vara mer personlig.  Fröken Bovary är ju en sådan, en anonym skribent som skriver om sitt liv och gör det jäkligt bra.

Annons
Om Dorotea, anonymitet och internet