Frihet å ljuva frihet

I dag på väg till Dorotea så fick jag möte av 5 hästar. Yra av den vunna friheten sprang de glatt fram på vägen. Det var 4 gigantiska och en jätteliten stackare vars ben fick pinna på ganska bra för att hänga med. Hästar går att resonera med så jag gick ur bilen och frågade om de inte borde vända och springa hem igen.  Två av de stora kom fram för att säga hej och så vände vi och började gå mot det håll de kom.  När alla 5 var överens om att det var dags att gå hem så satte jag mig i bilen och körde efter. Allt gick prima tills vi fick möte av en plogbil. Tack och lov stannade plogbilen och slog av allt blinkande och mullrande och hästarna gick förbi.  Den lilla hästen såg ett tag så härjad ut att jag funderade på att baxa in den i baksätet på imprezan, den skulle lugnt få plats. Ägarna till flocken mötte upp och alla rymlingarna kom in i hagen igen.  Några som absolut inte går att resonera med är renarna, de gör gärna tvärtom vad det än gäller.

Annons
Frihet å ljuva frihet

En reaktion på ”Frihet å ljuva frihet

Kommentarer är stängda.