Du vet att du är en äkta norrlänning när…del 2

”semester” innebär att fara till Piteå Havsbad på sommaren

 

Jag har aldrig varit på Pite havsbad!  Men däremot så bestod semestrarna i min barndom av några dagar i en campingstuga på en camping i närområdet.  Vi har varit på semester i Skellefteå, Lycksele, Östersund och Sollefteå, om jag inte minns helt fel. Kravet var väll att det antingen skulle finnas en djurpark eller bad i närheten.

Här kan jag ju passa på att avslöja en liten skandal också. Jag jobbar som konstruktör på ett husvagnsföretag men har aldrig sovit en natt i en husvagn.  Vi bodde alltid i stuga, det var bekvämast så.

 

Du mäter avstånd i timmar

Japp det gör jag.

-Hur långt har du hem? –Drygt 2 timmar, svarar jag.

Jag tror att vi här uppe också frågar – Hur lång tid tar det att köra till… inte hur långt är det till…

Det som är så behändigt med Dorro är ju att det är ca 2 timmar till allt.

Annons
Du vet att du är en äkta norrlänning när…del 2