Helg och Loppis

Den här helgen skulle jag hinna med så mycket. Nu någon timme innan läggdags undrar jag vad som hände.  Ja jag har inte varit helt sysslolös, det är ju synd att säga, men ibland känner man sig så ineffektiv.

Glasets dag i Limmared

Jag har ju skrivit om Limmared förut och alla dess loppisar. I lördags fick jag chansen att gå på lite fler än vad jag hunnit med hitintills. Jag måste göra en resa till och gå på de jag missade. Tyvärr hade jag ett sällskap med mig som tycker att allt som finns på en loppis bara är skräp. Jag är ju av en liten annan uppfattning. Vi började dagen med att fika på Glasets hus.

Retro 50-70 tal. Här inne hade jag kunnat spenderat hur mycket pengar som helst. Väldigt blandat utbud men många fina godbitar. Hittade en jordglob från tiden då Europa inte såg ut som det gör i dag och den lyste. Måste nog fara en sväng och se om den är kvar.  AWAB pallar har tydligen blivit poppis och på Bukowskis market säljs de med utrop på 1500. 2 stycken fanns i denna butik med priset 500-nånting.  Annars var priserna på en ganska behaglig nivå.

20130615_113315Retro 50-70 tal ligger vid torget och har öppet Tisdagar 14-18 och Lördagar 10-13.

Släktens loppis. Tror jag! Ingen av dessa butiker har ju någon butiksskylt. Här finns det järnskrot. Väldigt osorterat. Lådor fulla med udda handtag och beslag. Är man på jakt efter en rostig enkilos vik för att ha den som dörrstopp så hittar man den här. Hade gärna haft mer tid till att rota i lådor.

20130615_120117Ligger typ mitt emot auktionshallen och inga öppettider var utsatta.

All-ting. Här har jag varit förut. Billigt och välsorterat. Jag köpte min skolplansch över Jämtland här för 70kr. Den är fortfarande en gåva som skall ges bort.

20130615_120803Storgatan 44 Öppet Tisdagar 13-18 och lördagar 9-14.

Det var de butiker vi hann med i Lördags. Sedan finns det också. Återbruket, Butik Torpdröm och Antikcity AB. Alla utom den sista har öppet på tisdagar och lördagar. Ni ser ju. Detta är ju helt sjukt för en by som det tar 3 minuter att gå igenom.  Varannan lördag är det dessutom auktion.

 

Annars då? Ja jag har trimmat gräs. Efter många svordomar och lite skruvande fick jag (eller egentligen Lotta) igång den trimmer som jag lånat. det är så fint nu runt huset.  Jag har ingen TV vilket gör livet lite extra tråkigt. Träningen är obefintlig och i morgon ska jag upp till Falköping och hämta ett bord som jag varken vet hur jag ska få plats med i bilen eller här hemma. Vi hörs.

 

Annons
Helg och Loppis