Om man har lite att göra…

…så kan man ju ta sig an några gamla tavelramar. Jag har köpt på mig ganska många tavlor på auktioner men problemet är att tavlorna sällan säljs i stycket utan i parti. Så jag fick för mig att det var en bra ide att måla om och sätta nya bilder i mina ramar. Det är en bra ide men det är också sjukt jobbigt.DSC_1514 copy

Först måste man pilla bort den gamla ryggen. De är oftast spikade i ramen. Försök inte ens använda naglarna. Det kommer inte att fungera. Man behöver en tång.

DSC_1519 copy

Sedan måste man sandpappra ramarna så att den kvalitetsfärg du köpt för att måla dem med fäster. (Eller så målar du de med den billigaste lackfärgen du kan hitta på sprayburk, helt upp till var och en)DSC_1523 copy

Dags för målning. Här gäller det att ha lite tåla mod och spraya i omgångar. Det är så lätt att det börjar rinna annars. SÅ LÄTT! Mina ramar hade mått bra av en färgburk till. Det fick dom inte.DSC_0969 copy

Sen ska det skäras till bild. Om man inte mäter så får man skära mycket och till slut har man skurit för mycket. Motivet blev ett fjäll från Vilhelminatrakten fotad genom rutan på ett flyg.  DSC_0971 copy

Spika tillbaka spikarna.DSC_0976 copy

Häng upp. Bli stolt. Ignorera gärna de skador du åstadkommit på den inte helt torra lacken i ett tidigare skede av arbetet. Njut.DSC_0978 copy

Njut lite mer och sedan svär du över att det inte går att knäppa kort på tavlor i nån jävla ordning!

Annons
Om man har lite att göra…

En reaktion på ”Om man har lite att göra…

Kommentarer är stängda.