50 nyanser av skräp

Har ni läst boken, eller böckerna? 50 nyanser av honom. Snuskboken. Efter min ”kulturresa” till Berlin så köpte jag den. Ni har inte resan till Berlin någonting att göra med att jag kände för att läsa om sex i litterär form, det bara föll sig så att jag köpte boken där.
Med tanke på att jag konsumerar skräplitteratur, och sällan funderar på om det är bra skrivet eller inte, samt att jag hade en tendens att som 14 åring läsa om vissa sidor i Hästarnas dal så borde ju den här boken vara nått för mig?

Jag har läst halva. Det gick inte mer. Den är så fantastiskt taffligt skriven denna bok. Om man som författare kan förstöra ett engagemang för sina karaktärer genom dåligt författarskap så har E L James lyckats med bravur. Det spelar ingen roll att hon klämmer in en sexskildring i vartannat kapitel, det räcker inte för att hålla intresset uppe.

Jag är inte den enda som tycker att detta är skit. Tack och lov. Vi är ett gäng som inte tagit oss igenom denna första bok.

Så min sammanfattning: Detta är en läsupplevelse du klarar dig utan. Snusket väger inte upp det faktum att detta är 50 nyanser av skräp. Hyr Höstlegender och fantisera om en ung, långhårig Brad Pitt i stället. Eller köp valfri säsong av True Blood. Innehåller ganska mycket snusk det också, fast i rörlig bild.

Annons
50 nyanser av skräp