Om att skämmas över sitt stökiga hem

Min farmor har alltid välstädat. En av anledningarna är att om hon skulle bli sjuk och ambulanspersonalen skulle behöva gå in, ja då ska hon inte behöva skämmas över sitt skitiga hem i alla fall. Vackert, ambulanspersonalen ska minsann inte behöva rynka på näsan åt lite damm i hörnen. Jag minns en gång uppe i Luleå, Veronica och Jenny kom på besök i min smått kaotiska lägenhet. Jag skämdes som en hund över hur det såg ut. Detta var precis i början på vår vänskap och det kanske var därför, vi kände inte varandra så bra. Efteråt så tror jag att vi struntade lite hur det såg ut hos varandra. Man kryssade mellan saker i hallar och man lyfte bort lite kläder från soffan för att kunna sätta sig.

Nu sitter jag och läser en artikel om just detta, att skämmas över sitt stökiga hem. tydligen är det lite av ett storstadsfenomen.

Annons
Om att skämmas över sitt stökiga hem

3 reaktioner på ”Om att skämmas över sitt stökiga hem

  1. Annika skriver:

    Hemma hos Cédrics faster hänger det här citatet: ”This house is clean enough to be healthy, dirty enough to be happy.” Jag gillar det. Det visar att man har valt att ha det som man har det och att man står för den röra man har (vilket man förhoppningsvis gör :-))

  2. U.uffe.E skriver:

    I norrland brukar vi säga ursäkta att jag har så ”ostökigt” hemma, när man egentligen menar ostädat. Ostökigt betyder ju städat, men det är ett av flera ”fel” det kan bli med det där att sätta o före ord, som detta uttryck jag hört flera säga: ”Hinna va int se odumt” vad man menar är ju att det var bra, (gott) men man säger ju att det inte var bra. Nu till svaret på min gåta. ”Fröken ur” är mest oi i Sverige.

Kommentarer är stängda.