Den där tvålpumpen

Har ni sett reklamen om den tryckfria tvålpumpen? Den som styrs med nån sorts sensor som känner när man stoppar händerna under den. När jag såg reklamen så tänkte jag rent spontant att det där måste vara det dummaste någon har kommit på.

Man säljer in denna tvålpump med argumenten att det på ett traditionellt tvålpumpshuvud samlas så mycket bakterier så att det kan utgöra en fara för hela familjen. Kan man hålla sig borta från att röra själva tvålpumpen så har man som vunnit livet största seger anser reklamen.

Så här ska Svenssonfamiljen gå och köpa en tvålpump så att de kan leva i en mer bakteriefri miljö? Samma Svensson som låter hunden slicka dom i ansiktet? Samma Svensson vars barn i smyg sitter och suger på mynt? Samma Svensson som 3 gånger i veckan hårt greppar handtaget på kundvagnen? Samma Svensson som torkar av köksbordet med en gammal disktrasa?

Sedan kommer vi till själva utförandet av just handtvättande.  Om man nu skulle ha en vanlig livsfarlig tvålpump så gnuggar man väll ändå in bägge händerna med tvålen efter det att man har tryckt ut den? Och sedan sköljer man med vatten. Borde man inte vara ganska bakteriefri vid det laget? Men det klart, har man som vana att avsluta hela proceduren med att slicka tvålpumpen ren så kan man ju vara hjälp av en som inte har så många bakterier på sig. Helt klart är det så.

Annons
Den där tvålpumpen

2 reaktioner på ”Den där tvålpumpen

  1. Rent spontant så känner jag att det är äckligare med spolknappen på toaletten än tvålpumpen 😛
    Det hade väl varit bättre att uppfinna en toalett som spolar av sig själv och dessutom torkar en i ändalykten, så kan man ha sin pumptvål i alla fall 😉 Höhö

Kommentarer är stängda.