Livet är inte rosa och fluffigt

Det är väll därför jag blir så provocerad av de som lever livet så. Eller avundsjuk. Vissa verkar leva i en värld fylld med regnbågar, enhörningar och fluffiga mjuka kanter. Barnen får inga riktiga namn utan de blir prinsar, prinsessor, gryn och frön. Varje dag är en gåva och är det minus 35 grader ute så är det i alla fall myggfritt. När man frågar hur det är så är det alltid bra… Och det är där det brister för mig. Där försvinner respekten. Va bara rak och säg som det är. Säg att du bara har sovit 3 timmar i natt. Säg att biljäveln har kostat dig 5000 spänn den här månaden och det känns skit. Säg att du fryser i dessa minus 35 grader. Då är vi i alla fall lika du och jag. Men jag gissar att vissa trivs där i det rosa och fluffiga, jag står gärna bland de blodröda och tittar på å jag är inte ensam där och det känns bra.

Jag har människor runt omkring mig i vardagen och vi svär över bilar, sömn, väder och annat. Om livet har hyfsat låg nivå rent allmänt så blir ju de bra stunderna så mycket bättre. Lite blodrött och taggigt ska det va.

Annons
Livet är inte rosa och fluffigt

4 reaktioner på ”Livet är inte rosa och fluffigt

 1. Haha, åh! Jag brukar få höra att jag är alldeles för glad och fluffig. Fast jag tycker att det är roligare att vara glad förstås, och jag kan inte rädda världen ensam, så mycket har jag kommit fram till.

  Jag antar att jag är en såndär som har tur, och jag vet om det och uppskattar det allt jag bara kan för är det något jag har lärt mig så är det att inget varar för evigt. Men det är klart, jag vaknar också på fel sida, blir ledsen när saker inte går som jag vill och tycker att hela världen är jävlig ibland.

  Fast mest ledsen blir jag när folk kommenterar och säger att jag saknar djup (ungefär som en vattenpöl, tack fd pojkvän för det). What do they know, really.

  (ps, jag hatar allt under 10 minusgrader och går definitivt inte ut mer än nödvändigt. är ganska nöjd med att hundarna är på min sida i den frågan 😉 )
  Ha en fin kväll!
  Kram!

 2. hehe…Tack för ditt inlägg!
  Känns som det friskaste och mest inspirerande jag läst på länge!!
  Kämpar i motvind för ”en mjukare värld” i en helt vanlig verkliget som mest består av vardagar, som kan vara både ”helt underbara” och tärande.
  Lägger verkligen in din blogg som en favorit och ser fram emot mer av det blodröda och taggiga.

 3. Annika skriver:

  ”A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort.”
  Herm Albright (1876 – 1944)

Kommentarer är stängda.