4 döda hästar och en sten

Saker jag lär mig på jobbet. I sjön som jag bor vid ligger det 4 hästar, offer för ett timmerspann som gick igenom isen för länge sedan. Är det lite vatten kan man se benen där på botten. Det finns också en sten, abborsten, där folk har ristat in vattennivån och årtal genom tiderna. 1928 står det visst på ett ställe där under ytan. Jag tänker på farfar när jag hör historien om hästarna. Han drog timmer över frusna sjöar. Å jag tänker på farmor, som inte kunde sova när han inte hade kommit hem sent på kvällen. Så hon gick ner till sjön och stod där och väntade vid isen. När hon såg dem komma så gick hon hem för farfar fick inte veta att hon stått där och väntat. Det är visst ett oroligt släktdrag det där. Att vänta på att folk ska komma hem.

Annons
4 döda hästar och en sten