Lite som halv 8 hos mig

Fast hos oss är det Kl13 i lunchrummet. Vi har en lunchtävling. Tema Kyckling. Man har en dag var och så lagar man mat åt resten av deltagarna och så röstar man. Jag var först ut och gick ut hårt genom att dra med mig formen med kyckling och värmde den i ugnen. Får se hur mycket pluspoäng jag får av det tilltaget.

Receptet kommer från Alexandra och tiden uppe i Luleå.

Indonesisk kycklinggryta, ca  4 pers

 

1 grillad kyckling

1 grön paprika

2 bananer

3dl vispgrädde

1dl mango chutney (jag brukar använda Sharwood’s Green Label , original taste den är kanon)

1tsk Sambal Oelek

1tsk curry (vanlig gul)

1 pressad vitlöksklyfta

 

Skala köttet från kycklingen och lägg i en ugnsform. Hacka paprika i lagom bitar, skiva bananen och sprid ut jämt över kycklingen. Vispa grädden lagom fluffig, ha i resten av ingredienserna i grädden och rör ihop till en smet (jag brukar nog faktiskt ta lite extra chutney och curry, ju mer smak desto bättre). Bred blandningen över grejerna i ugnsformen och grädda i ugnen 225˚ i ca 15min, KLART!

Servera med ris och kanske en fräsch salladJ

Annons
Lite som halv 8 hos mig