You got mail

Detta mail gick i väg till väl vald kommunarbetare i går. Vi kör en grej på jobbet…där vi skickar mail.

 

Ämne: För kännedomKäre Kommunarbetare

I Sverige har vi vad man kallar tempererat klimat. Detta innebär att man bör räkna med nederbörd i form av snö i början på december och att detta sedan håller i sig fram till mars.  Snö är för er som inte vet, nederbörd i form av iskristaller.  Har man lite tur kan temperaturen ligga runt noll och då ställer nederbörden inte till med några större problem. Den turen har ni inte i år. Det är dags att inse det nu.

 

Vägarna i Falköpings tätort är just nu under all kritik. Jag har aldrig upplevt något liknande och då har jag ändå bott norr om Sundsvall i dryga 30 år. Varför klarar inte Falköping av att snöröja vägarna på ett tillfredsställande sätt? Beror det på inkompetens? I så fall är förslaget att ni utbildar er. Beror det på pengar?  Beror det på klimatet? Nej det gör det inte, att det blir så här är ju någonting ni måste förutsätta varje år?  Vi är just nu i början på december, hur kommer det att se ut i februari? Ni bör räkna med att det kommer mer snö.

 

Ett konkret förslag är att ni börjar forsla bort snön. Att ploga den till vallar längst vägarna gör att den till slut hittar tillbaka till själva vägen och på så sätt ställer till ännu mer problem. Ett annat förslag är att ni sneglar på hur andra kommuner gör, välj då gärna en liten kommun i norra Sverige med lagom havererad ekonomi, jag lovar att de gör ett bättre arbete än ni.

 

Så lycka till med vad ni än gör, ni skottar ju inte vägarna men ni kanske gör något annat nyttigt?

Anna Westin

Sankt snögatan 5 i Falköping

Annons
You got mail

4 reaktioner på ”You got mail

  1. annki skriver:

    Kan du inte göra ett massutskick till alla kommuner söder om Dalälven? Som utflyttad norrlänning så undrar jag varje gång det snöar: hur svårt kan det vara? Inser dock att snöröjning tycks vara en komplicerad vetenskap…. =)

  2. Evelina skriver:

    Bra! Skulle behöva skickas till Lidköpings kommun också. De plogar bara då det snöar. De har inte riktigt fattat det hela.

Kommentarer är stängda.