Hur i helvete…

…kan fenomenet ”kedjebrev” leva kvar när man börjar närma sig 30?  Nu tycker jag verkligen alla ytliga bekanta som känner med sig att de har skickat något sort kedjebrev till mig de senaste dagarna ska ta åt sig.  Jag tycker det är så jävla löjligt. Kedjebrev sysslade man med när man var 8! och man hade en naiv förhoppning om att 14 chokladkakor skulle dimpa ner i brevlådan. Men det gjorde det ju aldrig, varför? Därför kedjebrev är bluff och fungerar inte.  Liksom jag så sågar Wikipedia fenomenet kedjebrev

En mer otrevlig variant är spådomsliknande kedjebrev, där mottagaren råds att skicka brevet vidare till ett visst antal personer inom en viss tid. Lyckas man kommer något fantastiskt att hända, misslyckas man står det ofta att en hemsk olycka kommer att drabba en inom det närmaste dygnet. Det är förstås ren rappakalja, men kan uppfattas som mycket obehagligt av vissa personer.

Så… alla som någon gång i framtiden funderar på att skicka ett kedjebrev till mig, snälla låt bli, för er egna skull.  Så bra. Inga fler kedjebrev till mig och så levde vi ändå lyckliga i alla dagar.

Annons
Hur i helvete…

En reaktion på ”Hur i helvete…

  1. Tack Anna, vi har nog lyckats ofattbart bra 🙂

    Skönt att du tar upp de viktiga ämnen som jag själv skulle vilja ta upp förresten 😉

Kommentarer är stängda.