Telia. För idioter av idioter.

Mitt teliaäventyr slutar ju inte med att jag lyckades bli kund. Nej nej varför skulle det vara så jävla enkelt. Summering so far… Jag går in i en Telia butik och köper en trådlös router. Killen hävdar att jag inte har telia och jag påstår att det borde jag ha. Killen säljer mig en trådlös router utan att kolla upp mitt internet vidare. Konstigt att han inte försökte snärja mig som bredbandskund då, där i butiken.

I vilket fall så lyckas jag efter 4 samtal bli kund. Gissa vad som kommer som ett brev på posten några dagar senare? En trådlös router! Eller… jag får ett sms som säger att jag har ett brev från telia att hämta ut. Jag vet att det är en router för jag har blivit förvarnad av mina arbetskollegor att jag nog kommer att få en. Jag bestämmer mig för att vara besvärlig och ringer upp telia.

– Hej, jag har fått ett paket av er och undrar vad det är när jag inte kan minnas att jag har beställt något?

– Det är modemet som du måste ha för att det ska fungera.

– Men det fungerar ju nu, utan modem?

-Ja men du måste ha den?

– Varför då det fungerar ju nu utan den?

– ja men det står i vårat försäljningsavtal att du ska ha den.

– Vilket försäljningsavtal, när fick jag ta del av det?

Tystnad i andra ändan av luren.

– ja du måste ju inte använda den men det underlättar om du behöver support.

Tror kvinnan på fullaste allvar att jag kommer att ringa till Telia för support? Om jag haffar en 12 åring på gatan har jag ju mer hjälp än vad jag någonsin kommer att få av Telia.

Nu släpper jag samtalsdödaren. Det är 50% sanning och 50% ren lögn.

– Men jag har ju varit in på en Telia butik i veckan och KÖPT en router, kunde inte han ha informerat mig om att jag skulle få en om jag hade telia som leverantör?  Det hörs inte ett ljud  från andra sidan. Jooo piper hon fram till slut.

– Hur mycket kommer den där routern att kosta mig?

– 29 kr i månaden. Tack! säger jag och lägger på.

När jag sedan läser avtalet, som skickas efter det att man sitter i skiten, så står det att jag är bunden till detta företag i 18 månader. Grattis Anna, bra jobbat!

Annons
Telia. För idioter av idioter.