Telia, Sveriges kanske sämsta företag.

Fast SJ kanske vinner det slaget?

Den sista augusti ringde jag till Telias kundtjänst och sa något i stil med – Hej, jag flyttar in i min nya lägenhet i morgon och ni är tydligen leverantör av internet. Jag vill ha internet! –Nemas problemas säger killen i kundtjänsten, det fixar vi. Imorgon bör du ha internet. Mycket riktigt, jag hade ett fullt fungerande internet när jag flyttade in.

I helgen var jag i Jönköping och tarvade in på en Telia butik. Jag skulle köpa en trådlös router. Nu kan ju inte smilfinken i kassan bara nöja sig med att sälja en router till mig, nä han ska göra mitt liv så mycket bättre genom att också ge mig en bra deal på fast telefoni och internet. – Men jag vill inte ha fast telefon säger jag. – Du behöver ju inte använda det säger han. !!!!?????!!!!.  – Vilken är din internetleverantör frågar killen. Ni! Svarar jag. Han knappar in mina uppgifter och säger sen. – Nä du är inte kund hos oss. – Det är jag visst det! – Är du riktigt säker på det? Nu har fanskapet gjort mig osäker. Är det Telia som är min leverantör? Jag är 99 % säker på att det är så men killen har gjort mig så osäker så det enda jag mäktar med är att väsa fram att jag i alla fall vill ha en router.  Jag kommer hem och kollar numret jag ringde för att beställa mitt internet och jo, det är Telia.

I går ringdes dessa samtal till Telia.

Samtal 1: 5 minuters kötid. – Hej jag borde vara kund hos er men är det inte. – Vänta ska jag kolla. Jag kopplas till ett statiskt lågt brus som betyder att hon i andra änden kollar saker. 5 minuter senare har jag inte fått något livstecken från andra sidan och min rast är slut. Jag lägger på.

Samtal 2: 3 minuters väntetid. Hej jag borde vara kund hos er men är det inte! Nemas problemas säger killen och ursäktar även att de uppenbarligen har tappat bort min första beställning. – Du kommer inte märka någonting, det är bara att lägga om några portar, det är klart när du slutar jobba.

Kommer hem. Internet fungerar inte.

Samtal 3. 5 minuters väntetid. – Hej kan du kolla upp varför jag inte har något internet? – Ja vänta sak jag kolla. Statiskt brus…statiskt brus…DU.HAR.PLATS.NUMMER.3.I.KÖN. Damen på andra sidan har lyckats få mig tillbaka i kösystemet. Ny herre svarar å så bryts samtalet.

Samtal 4. 8 minuters väntetid. Han på andra sidan svarar med –Heeej jag hoppas du har en bra dag i dag. – Nä, säger jag. Jag har ju med er att göra hur ska min dag då kunna vara bra? Killen konstaterar efter lite statiskt brus att mitt internet har blivit frånkopplat i dag! Ja men det var väll för fan det sista jag ville?

Nu har jag internet igen. Om jag är kund hos Telia? Tja vem vet.

Annons
Telia, Sveriges kanske sämsta företag.

4 reaktioner på ”Telia, Sveriges kanske sämsta företag.

  1. Känner igen mig i det där! Har haft massor av liknande problem med Telia och då frågade jag om kompensation och fick både gratis internet i flera månader och så tog dom bort bindningstiden 🙂

  2. När man går in på hemsidan hänvisar dom till ett telefonnummer. Ringer man det hänvisar dom till hemsidan.
    Fast annars är dom ju bra, det är ju det enda som funkar här…..

  3. Man bara måste älska telefonköer och sånt s k i t. 😉 Jag slogs med comhem för ett år sedan, jisses vilket strul vi hade med dem och alla dessa samtal.

Kommentarer är stängda.