Det luktar pengar

När man är uppvuxen på bondgård så är det vissa lukter man lär sig hantera, surensilage och dynga är två exempel.  I Falköping luktar det i dagarna just dynga. Flytgödsel. Det ligger några rediga fält i kanten av stan och där sprider man just nu dynga som om det inte fanns någon morgondag, eller näring i marken för den delen.  Jag har aldrig upplevt det här tidigare. Att man öppnar balkongdörren för att vädra och lägenheten fylls av en liten odör av kobajs.  Inte ens hemma hos föräldrarenheten luktar det som det gör här. Finns det inte regler om att man måste harva ner skiten efter att man har spritt den? Ja det ger väll sig snart men det här var helt klart en överraskning som jag inte hade räknat med.

Annons
Det luktar pengar

3 reaktioner på ”Det luktar pengar

 1. TimJ skriver:

  Det luktar mer skit i södra Sverige! Det är mörkare och mer deprimerande i södra Sverige! Det är inga ordentliga årstider i södra Sverige!

  Men det kan vara rätt härligt också i södra Sverige!

  Fast – jag valde att flytta till Lappland!

 2. I Norrland doftar det vår och snösmältning. I södra Sverige luktar det SKIT!
  Här nere sprider bönderna skiten till storhelgerna, Påsk och Midsommar och gärna i 20-25 graders värme och sol i flera dagar.
  Jag trodde att dom inte fick sprida skiten om det inte skulle bli regn snart, men IKKE!
  Ha det gott i skitlukten! 😉

Kommentarer är stängda.