Satans järnvägar

Jag har spenderat helgen nere i den kungliga huvudstaden och jag har åkt tåg. Vi svenskar är ju födda med något romantiskt  grus i ögonen och ser gärna inte vår egen skit. I Sverige är det fräscht och fint. Om man dock gnuggar ögonen en smula och börjar titta så är det ganska slitet och skabbit. SJ’s tåg är inget undantag. Det är skitigt, slitet, nedklottrat och allmänt snuskigt.  Man vill bada i klorin efter en dag i sunket.  På väg hem till den rena skogen sitter jag och läser den här krönikan i expressen.  Jag är inte pendlare och inte stockholmare men det lilla jag upplevt i helgen får mig att nicka instämmande.   Stackars människor.

Här uppe finns det inga tåg, järnväg men inga tåg. Bensinen kostar 12nånting och det är 18 mil till närmaste H&M. Jag kan ta det, jag håller käften och fyller bilen, ger fingret åt varenda jävla miljöpartist och är tacksam att jag inte varje dag behöver åka med SJ. Statens järnvägar skulle lika gärna kunna vara satans järnvägar.

Annons
Satans järnvägar

En reaktion på ”Satans järnvägar

  1. Ja, tågen är generellt jäkligt sunkiga och äckliga! T o m nya pendeltåg har en lätt stank av urin vissa dagar. Kom hem från huvfudstadten igår, efter några dagar där. Pendlade in med ok tåg från Skälby, men valde bort att åkta med tåg i lvrigt, vi var mindre klimatsmarta och flög istället. Norwegian ner var en hygienisk fröjd! Nytt plan med läderaktiga, breda säten. SAS hem var av lite mer nött, men ändå fräsch karaktär!

Kommentarer är stängda.