Det var inte så noga förr

Jag går upp i stora skogen på andra sidan vägen och stöter direkt på soporna. De har legat där så länge jag kan minnas men jag blev som ändå förvånad, är ni fortfarande kvar? Det var så man gjorde förr, man sorterade inte, man dumpade.  När jag stod där i skogen och kollade på soporna så började jag fundera över den svenska källsorteringen. Vi måste ju vara bäst i världen på att sortera saker. Återvinning. Vinna åter.

Är det bara jag som får ångest av att återvinna? Ta glasåtervinningen. Förutom det faktum att hela jävla byn kan höra hur mycket jag har druckit så får jag ångest av att sortera fel. Vad händer om jag stoppar en grön flaska i ofärgat? är allt förstört då? Mest troligt ja! En annan sak är kuvert. Kuvert med sådanadär fönster för adressen. Måste jag pilla bort plastfönstret innan jag sorterar kuvertet?  Vissa saker är ju helt självklara att återvinna, pantflaskor och burkar. Fan va nöjd man är när man kan slänga upp ett pantkvitto till kassörskan på 10:50. Nä jag trycker inte på biståndsknappen.

Annons
Det var inte så noga förr

En reaktion på ”Det var inte så noga förr

  1. TimJ skriver:

    Angående kuvert. Jag kollade vad det är som är problemet. DET ÄR KLISTRET PÅ KUVERTEN! Inte fönstret. Kuvert är brännbart. Ingenting annat!

Kommentarer är stängda.