Djurliv

Här är en liten förteckning av det djurliv som finns på min uteplats.

Spindlar- Alla sorter. Det är korsspindlar, lyckospindlar, små spindlar, spindlar med bara ben, spindlar med bara kropp, snabba spindlar och gigantiska spindlar som du inte riktigt trodde fanns i Sverige.

Myror – stora myror, små myror, röda myror, myror som bär på saker, myror som flyger, myror i grupp, myror som slåss. Alla sortes myror.

Skalbaggar – grå skalbaggar, svarta skalbaggar, skalbaggar som glänser, skalbaggar med runda kroppar, skalbaggar med platta kroppar, bruna skalbaggar, prickiga skalbaggar, skalbaggar som går fort och skalbaggar som tar det ganska lugnt.

Djur som flyger-  Humlor, flugor, spyflugor,knott, mygg, getingar, och diverse bin.

Jag börjar bli ganska härdad och det ska till nått extraordinärt om jag ska bli riktigt skärrad. Jag har ju varit oerhört rädd för småkryp men det har som gått över.  Och så måste man ju inse att så länge de är så djur man har att göra med så är det ju lugnt, det är väll bara en tidsfråga innan man har ett björnarsle som sticker upp ur soptunnan när man kommer ut på morgonen.

Annons
Djurliv