Silikon

Ska finnas i bröst eller som tätning i badrum.  När jag var på Ikea slog jag på stort och köpte iskubs-frysa-in-kartor i just mjuk silikon. Eller det borde vara silikon..typ…nu tror jag IKEA lite snåla av sig och jag inbillar mig att silikon är dyrt så det är väll ungefär 80% plast i dessa iskubs kartor. De är totalt värdelösa i alla fall.  Det är väldigt sällan jag konsumerar is i nån större mängd, finner det ganska smaklöst men i en härlig sommardrink så är ju is basen så då kan det vara bra att ha. I dag skulle jag göra mig en sommardrink och tog därför ut isen ur frysen. Iskuberna var formade som små blommor passande nog.  Problemet var att dessa iskuber vägrade lossna från formen. Jag spolade med hett vatten, slog, tryckte och svor men isbitarna satt som gjutna.  Jag tog tag i varje kant på kartan och började som töja för att få iskuberna att lossna, jag tänkte att om jag kunde skapa tillräckligt mycket spänning i formen så skulle de lossna. Å de gjorde dom! Alla på en gång! Ner på mitt inte fullt så rena köksgolv hamnade de. Men jag är inte den som är den. Sommardrinkar går att dricka utan is också.

Annons
Silikon

En reaktion på ”Silikon

  1. Ok, då vet jag vad jag har att vänta mig. Köpte ikeas hjärtformade isbricka. Har inte prövat den ännu! I midsommar blir det is från frysin-påsar istället då för att vara på den säkra sidan!

Kommentarer är stängda.