Tjena det är jag som är Jonny

Mannen på bilden heter Jonny. Jonny är snickare och snickrar på TV3.  En fråga. Hur sjutton kom det sig att Jonny följde med på vår Sydafrikaresa som vi gjorde sista terminen i gymnasiet?

Sista året på Parkskolan lyckas vår klass med konststycket att pyssla i hop en Sidasponsrad Sydafrikaresa. Fråga inte hur men på något sätt så kom vi i väg på en 2 veckor resa till Sydafrika.  Med på resan var lärarna Anders & Rut, ett gäng föräldrar och så Jonny. Det var inte meningen att Jonny skulle åka med, nä det var en annan man med kännedom om området som skulle följa. När vi står på terminal 5 Arlanda så hör vi en röst från Stockholms söder som säger -Tjena det är jag som är Jonny. Jonny var en cool snubbe och jag tror vi hade tur att den där andra blev akut sjuk. Jonny spelade gitarr och sjöng för oss där om nätterna. Han skrev också en låt om vår resa, en låt som jag i dagsläget endast har på en minidisc. För de som inte vet vad en minidisc är så var det nått som  var hett innan man lärde sig vad mp3 innebar ( Gud vad gammal jag är).  Ja ja nu till frågan, hur  kom det sig att en snickare från Stockholm ledde oss vilsna ungdomar genom slummen i Port Elisabeth?.  Nån som var där som minns?

Edit

Vi fick 3 råd av Jonny när vi hade kommit fram, jag minns bara att de något med sex att göra och att vi skulle ge fan. Nu har jag blivit informerad om att de tre råden löd så här (på ett ungefär)

1. ligg inte med någon

2.å vill ni ligga med någon så gör det med någon i klassen

3. de spelar ingen roll om ni har dubbla kondomer! ligg inte med någon härifrån….

Tack Lina

Annons
Tjena det är jag som är Jonny