Om Bjästa och Vuxna människor

Bjästa är samhället man åker förbi när man är på väg till sundsvall och IKEA. Bjästa har en slalombacke som är lite brant i ett parti. Bjästa bjästa bjästa, byhålan på allas läppar. Efter uppdrag Granskning och Debatt  man kan säga vad man vill om skola, rektor, kyrka och präster . Det är så mycket som gått fel att det nästan blir svårt att ta på. Det jag kan tycka har hamnat lite i skymundan är föräldrarnas ansvar för sina barn och vuxnas ansvar att kunna säga stopp.

En sak som man ska ha klart för sig är att det INTE är några finniga snorungar som dragit i gång stödgrupper för ”Oskar” /hatgrupper mot ”Linnea” Det är vuxna människor som har varit administratörer och kontoinnehavare på sidor där ”den andra våldtäkten” mot Linnea har ägt rum. Det är föräldrar och vuxna som varit med i mobbingen mot en 15 årig flicka, kallat henne slyna och hora.   Det är VUXNA MÄNNISKOR som sett till att detta har fått fortgå.  Hetsen mot Linnea gick så långt att man tyckte att det var dags att kalla in grävande journalister för att undersöka fallet med den oskyldigt dömda pojken.  Det fanns ingen oskyldigt dömd pojke, pannkakan vändes 180 grader.

Jag vet hur lätt det är att rykten får bränsle på mindre ställen. Jag har hört saker om mig själv som är så långt från sanningen att man nästan svimmar.  Jag har själv snackat så mycket skit och det är så lätt att bara skälla med i flocken.  Men man lär sig. Tyvärr så krävdes det en våldtagen 14 årig och en hetsjakt för att man ska börja rannsaka sig själv.

Mitt ansvar som vuxen är att ta reda på fakta innan jag öppnar käften och stå upp för det jag tycker är fel på ett konstruktivt sätt. Föräldrars ansvar är att uppfostra sina barn och lära dem vad som är rätt och fel.

Annons
Om Bjästa och Vuxna människor

3 reaktioner på ”Om Bjästa och Vuxna människor

 1. Lars skriver:

  Bra skrivet!
  ”Föräldrars ansvar är att uppfostra sina barn och lära dem vad som är rätt och fel.”
  Tänk om alla föräldrar förstod det! Men idag är så många inriktade på att vara coola föräldrar som ska vara bästis med sin tonåring och sådana där tråkiga saker som värderingar och gränser det kan väl skolan ta hand om. Mycket roligare att lira tv-spel med kidsen än att hålla på och sätta gränser å prata värderingar och moral!
  Tyvärr är skolan idag fylld av barn vars föräldrar är helt upptagna med sig själva eller är för fega för att ta strid om vad som är rätt och fel. Redan i förskolan så berättar personalen hur föräldrarna inte vill sätta några gränser alls för sina barn utan överlämnar det åt personalen…

  Det är förbanne mig typiskt att vi har körkort för bilen och kompetensbevis hit och dit, jaktlicens och regler till höger och vänster… Alla nog så nyttiga men inte tusan behöver vi lägga två strån i kors för att bli bra föräldrar! Nä, låt någon annan lösa problemet…

  1. A skriver:

   Mmm sedan är det nog mycket ”mina barn och andras ungar” Många väljer nog att inte alls se vad barnen gör.

 2. Eivor i Myckelgensjö skriver:

  Mycket bra Anna! Vi måste förstå varför vi har två öron och en mun1

Kommentarer är stängda.