Det är en ren på skylten

Jag ser saker som ingen annan ser och min verklighet blir lite mer komplicerad på grund av detta. Jag har 3 exempel på saker som jag har tolkat lite annorlunda än alla andra, jag har sett något annat än vad det verkligen är.

 

Det första exemplet är hotellskylten som finns längst våra svenska vägar. Jag vet inte hur gammal jag är men jag gissar runt 12 -13, jag och pappa är på väg någonstans och jag frågar varför det är renar på alla skyltar. –Det är inga renar på några skyltar säger pappa. – Jo titta säger jag och pekar på hotellskylten. – Det där är en säng säger pappa.  I dag kan jag se att det är en säng på skylten men det första jag ser är den där grafiska renen som står i profil.

 

 

 

 

 

 

Det andra exemplet upptäckte jag för några år sedan. Jag har varit och handlat på ICA kvantum i Luleå och på väg därifrån så tittar jag i backspegeln och ser den stora ICA skylten.  Där i bilen med blicken i backspegeln så ser jag att det faktiskt står ICA på skylten. Alltså skylten består av ett I ett C och ett A. Jag har sett bokstäverna som en symbol och aldrig reflekterat över att det faktiskt står ICA.

 

 

Sist men inte minst så har vi Länsförsäkringars symbol som är ett L och ett F. Tog lite tid innan jag fattade det också.

 

 

 

 

 

Ingen annan som har en annorlunda tolkning av något självklart?

Annons
Det är en ren på skylten