Vem ska ärva Ulrica Hydman-Vallien vasen?

Jag ser det framför mig. En syskonskara står i sorg och ska dela upp sakerna efter föräldrarna. De stirrar på ett föremål, föremålet stirrar tillbaka. Det är en Ulrica Hydman-Vallien vas. Det är konst… konst för folket. Syskonen sneglar på varandra och alla tänker samma sak. – jag vill INTE ha den.  Till slut kommer ett av syskonen att sucka tungt, lyfta upp vasen och med bister stämma säga – jag tar väll den då. Vasen kommer med stor sannolikhet inte att klara sig hela vägen hem. En ”olycka” på vägen sätter stopp för vasen med den röda tulpanen.  Ulrica Hydman-Valliens vaser kommer så småningom utrotas från jordens yta på grund av slapphänta 80- och 90-talister.

Jag har inga syskon. Mina föräldrar äger inget av UHV.  Jag sitter och stirrar på en annons från Cervera. En vas av Ulrica Hydman-Vallien är nedsatt från 2200 till 1200 kr. Begränsad upplaga, tack och lov för det.  Detta går att läsa om UHV

I protest mot den konservativa branschen – som ofta ifrågasatte hennes djärva idéer – bestämde hon sig för att debutera med Råttskålen. Pjäsen var tänkt att passa som exklusiv gåva, men hon dekorerade glasskålen med stora svarta råttor och skålen ratades omedelbart av ledningen och sattes aldrig i produktion. Det hindrade henne dock inte att fortsätta med sina egenvilliga idéer, och det med framgång!

Djärva idéer? Ja det är ju onekligen lite djärvt att göra saker som kan misstas med ett dagisprojekt.  Vilken triumf det måste ha varit för Ulrica när hon insåg att hon kunde fortsätta göra osmakliga glasgrejer och att folk köpte det! Hela jävla världen köpte det.

Det kanske bara är jag som tycker att hennes grejer är sjukt fula? Jag kanske är smak-lös men jag är hellre det än att ha en hånflinande vas stående i hemmet. Och till alla ni som har en vas stående hemma… den kommer nog inte överleva era barn. Men det är bara en teori jag har.

Vem ska ärva Ulrica Hydman-Vallien vasen?

3 reaktioner på ”Vem ska ärva Ulrica Hydman-Vallien vasen?

  1. Ha Ha, jag fick det där rosa vinglaset med det typiska ansiktet på när jag fyllde 25 år. Raskt därefter var jag plötsligt ägare av 3 vinglas. Vet ej hur det hände! De står och dammar uppe på ett skåp. Aldrig använda!

Kommentarer inaktiverade.